Recept: Sint Jacobsmosselen met hoisinsaus, zeekraal en Paulaner Hefe-Weissbier

Ingrediënten voor vier personen:

  • 16 Sint Jacobsmosselen, schoongemaakt
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 6 eetlepels verse zeekraal, zeer kort gestoomd
  • 4 eetlepels preiringetjes, kort gestoomd
  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De schoongemaakte Sint Jacobsmosselen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De grote Sint Jacobsmosselen kunnen worden gehalveerd. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de Sint Jacobsmosselen kort om en om bakken. Na het bakken de bovenkant met de hoisinsaus bestrijken, het is handig om een penseel te gebruiken. Hoisinsaus is een licht kruidige gefermenteerde sojasaus met een aangenaam licht zoetje. Verkrijgbaar in Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten. De zeer kort gestoomde zeekraal over de bordjes verdelen, de Sint Jacobsmosselen erop plaatsen en met de preiringetjes garneren. Een goed gekoeld glas Paulaner Hefe-Weissbier van Brouwerij Paulaner erbij serveren. De frisse smaak van dit tarwebier (5,5% alcohol, de smaak van banaan en de geur van mango en ananas) combineert goed met dit gerecht. Denk aan de zachte smaak van de Sint Jakobsmosselen, de licht kruidige en zoete toets van de hoisinsaus en de aangename zilte smaak van de zeekraal.

Han Hidalgo

Bierliefhebber bij wie de smaakbeleving, het ontdekken en het genieten centraal staan. Auteur van diverse publicaties waaronder ‘Biertapas’ en ‘The Taste Of Bier, Jazz & Blues’. Artikelen over bier in diverse Belgische- en Nederlandse tijdschriften. Beheerder van de websites Biercuisine en Jazzcookin.