Recept: Beenham en Hefe Weissen

Ingrediënten voor vier personen:

  • 250 gram beenham, gekookt, in plakjes;
  • 100 gram courgette, zonder zaadlijst, in kleine blokjes;
  • 100 gram flespompoen, geschild, zonder zaadlijst, in kleine blokjes;
  • 1 middelgrote tot grote ui, geschild, in dunne ringen;
  • 3 theelepels cajunkruiden, milde soort;
  • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie;

Bereidingswijze:

De kleine blokjes courgette en flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de dunne ringen zo kort mogelijk om en om bakken. Uit de pan halen en met de cajunkruiden bestrooien. De plakjes ham over borden verdelen en met de blokjes courgette, flespompoen en ringen ui garneren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak enkele druppeltjes olijfolie over de blokjes courgette en flespompoen verdelen. Een goed gekoeld glas Paulaner Hefe Weissbier erbij serveren. De frisheid van dit tarwebier met de geuren van banaan, mango en ananas, combineert goed met de licht kruidige smaak van de ui ringen en de zachte smaak van de beenham, courgette en flespompoen.

Type bier: Weizen (Weissbier), 5,5%

Han Hidalgo

Bierliefhebber bij wie de smaakbeleving, het ontdekken en het genieten centraal staan. Auteur van diverse publicaties waaronder ‘Biertapas’ en ‘The Taste Of Bier, Jazz & Blues’. Artikelen over bier in diverse Belgische- en Nederlandse tijdschriften. Beheerder van de websites Biercuisine en Jazzcookin.