Een avocadorestaurant, een avocadowinkel, een avocadotram en een wereldwijde avocado lobbyclub, het moet niet gekker worden, maar ze bestaan écht. De avocado is ín, zoveel is wel duidelijk. Zeker de gezondheidsclaims van deze superfood vliegen je om de oren. Maar wij bij Nieuwe Smaken vinden de avocado gewoon erg lekker en dan natuurlijk vooral in combinatie met een goed glas speciaal bier.
Bierliefhebber en auteur Han Hidalgo leverde ons dit recept waar je een frisse Petrus blond bij drinkt.
Bereidingswijze:
In een mengkom het krabvlees met de mayonaise en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De avocado’s met dit mengsel vullen en met het verkruimelde eigeel en bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Petrus Blond bij dit gerecht serveren.
De fijne aromahoppen zorgen voor een verfrissende toets, die goed past bij de zachte smaak van de krab, de romige avocado en het verkruimelde eigeel.

Avocado met krab, ei en Petrus Blond
Ingrediënten voor vier personen:
- 250 krabvlees, gekookt
- 2 rijpe avocado’s, ontpit
- 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
- 3 theelepels vers citroensap
- Verkruimeld eigeel van 2 hardgekookte eieren
- Takjes verse bieslook
- Peper uit de molen
- Zout naar smaak

Han Hidalgo
Bierliefhebber bij wie de smaakbeleving, het ontdekken en het genieten centraal staan. Auteur van diverse publicaties waaronder ‘Biertapas’ en ‘The Taste Of Bier, Jazz & Blues’. Artikelen over bier in diverse Belgische- en Nederlandse tijdschriften. Beheerder van de websites Biercuisine en Jazzcookin.